Mooi Burgum - Wenje tusken wâld en Wetter

Verkoopproces

Verkoopproces

De verkoop van de woningen in Mooi Burgum. Hoe gaat het in zijn werk?

 • Stap 1. > Aanmelden voor een woning van Mooi Burgum

  Niks missen van Mooi Burgum? Meld je dan nu aan middels het aanmeldformuler. Dit betekent dat je belangstelling hebt voor de woningen van het project. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het project. Ook heb je nu de mogelijkheid om alvast jouw voorkeur voor een bouwnummer aan te geven.

  Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail en kun je in je account inloggen.

  Let op: dit is nog geen officiële inschrijving. Zie hiervoor stap 3.

 • Stap 2. 12 JULI > Start Verkoop fase 2

  We starten op 12 juli 2024 om 09:00 uur met de verkoop van de woningen in fase 2. Na de start verkoop zullen wij alle verkoopdocumentatie zoals de prijslijst, technische omschrijving en de koperskeuzelijst op de website en in je persoonlijke account plaatsen.  

  Wij staan dan voor je klaar om je van verkoopinformatie te voorzien en om vragen te beantwoorden. Je kunt dan ook terecht voor vragen over de woningen, het verkoopproces en de eventuele verkoop van je eigen woning.

 • Stap 3. TOT 22 JULI > Inschrijfperiode

  De inschrijving voor de woningen van Mooi Burgum fase 2 vindt volledig digitaal plaats.

  Je kunt je vanaf de start verkoop tot 22 juli 2024 17:00 uur inschrijven voor de woning waar jouw voorkeur naar uit gaat, door in te loggen op je eigen account. Inschrijven is mogelijk door middel van een digitaal inschrijfformulier. 

  Dit inschrijfformulier wordt aan je account toegevoegd op het moment dat wordt gestart met de verkoop en kan alleen digitaal worden ingevuld en ondertekend. Voor het invullen vragen wij een aantal gegevens, zoals je contactgegevens en die van je eventuele partner, financiële gegevens zoals inkomen,spaargeld, eigen vermogen en de financiële verplichtingen komen aan bod. Vanaf dit moment kun je je daadwerkelijk voor een bouwnummer inschrijven.

  Wat doen we met je gegevens?
  Je financiële gegevens gebruiken we uitsluitend voor een eerste selectie. De hoogte van jouw inkomen is niet bepalend, we willen alleen voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren.

  Inschrijfperiode en aanpassingen
  Tot 22 juli 2024 17.00 uur kun je je inschrijving nog wijzigen. Vergeet dan niet het aangepaste formulier wederom digitaal te ondertekenen en opnieuw te verzenden. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de aanpassing.

  Kortom: een inschrijving wordt pas doorgevoerd wanneer het formulier volledig is ingevuld, de digitale handtekening is gezet en op inschrijven is geklikt én je een bevestiging hebt ontvangen.

 • Stap 4. 23 JULI > Toewijzing van de woningen

  Na het sluiten van de inschrijving worden de woningen op 23 juli 2024 toegewezen door de projectontwikkelaar. We proberen zoveel mogelijk belangstellenden de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Enkele spelregels bij de toewijzing zijn:

  Invullen van digitaal inschrijfformulier
  Indien je serieuze belangstelling hebt voor één of meerdere woningen kun je online (in je persoonlijke omgeving) het digitale inschrijfformulier invullen. Hier worden vragen gesteld over je financiële situatie en of je eventueel een voorbehoud van financiering wilt opnemen in de koopovereenkomst.

  Selectie door ontwikkelaar
  Als blijkt dat er voor één woning meerdere belangstellenden zijn, dan zal er een selectie worden gemaakt door de projectontwikkelaar.

  1. Je krijgt voorrang bij de toewijzing indien je wilt kopen zonder voorbehoud financiering óf wanneer je een positieve financiële check van BTER Financieel of je eigen hypotheekadviseur hebt geüpload.
    
  2. Bint Planontwikkeling heeft met de gemeente Tytsjerksteradiel afgesproken dat bij de toewijzing van de woningen van Mooi Burgum rekening zal worden gehouden met belangstellenden die al binnen de gemeente wonen en/of een sociale economische binding hebben met Burgum.


  Zijn er dan nog steeds meerdere geschikte kandidaten voor één woning? Dan wordt er door ons systeem geloot om wie de woning toegewezen krijgt. (Over de uitslag en toewijzing wordt niet gecorrespondeerd)

  Optie
  Zodra je een woning toegewezen krijgt, wordt je door de makelaars van Makelaardij Jaap Kingma uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om alle mogelijkheden door te nemen. Er volgt een optieperiode van twee weken. Na deze optieperiode beslis je of je tot koop wil overgaan of dat je de optie (kosteloos) annuleert. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan ontvang je bericht van ons en word je op de reservelijst geplaatst. Mocht iemand afzien van de aangeboden optie dan zullen wij het desbetreffende bouwnummer opnieuw toewijzen aan één van de reservekandidaten.

Meld je snel aan!


Meld je snel aan en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Mooi Burgum

Aanmelden