Wonen in Burgum

Een knusse kleine wijk gelegen aan de voetbalvelden van Burgum

Wenje tusken wâld en Wetter


Je ziet het misschien al voor je. Aan het eind van je werkdag tuur je over het water of je pakt je boot voor wat ontspanning. Burgum ligt namelijk aan de de Grinzer Feert of Kromme Ee, de vaart die het Burgumer Mar verbindt met de Wide Ie. Ook zorgt het unieke landschap voor een vriendelijk en geborgen karakter. Hier voel je je meteen thuis, als je dat al niet was.

Burgum is met zijn ruim 9.000 inwoners een gezellig middelgroot dorp met alle dagelijkse voorzieningen die je nodig hebt. Strategisch gelegen tussen de steden Leeuwarden, Drachten en Groningen. Burgum is ondanks die A-locatie helemaal zichzelf gebleven, kalm maar nooit saai.

In de buurt vind je het waterrijke natuurmonument Nationaal Park de Alde Feanen, zo’n 4 hectare gras, rietland, plassen en moerasbossen. Aan het eind van je nieuwe woonwijk beginnen de wandelpaden rond natuurreservaat De Dobben of Hurdegarypster Warren. En niet te vergeten: Dokkum en het uitgestrekte watervogelparadijs het Lauwersmeergebied, de Waddenzee!

Een gezellige en knusse wijk


De woningen van Mooi Burgum komen op de voormalige voetbalvelden, grenzend aan Sportpark Het Koningsland. Tussen de velden en de bestaande bebouwing ligt een parkachtig deel, met hoge bomen. We hebben bewust gekozen voor een afwisseling tussen twee-onder-één-kap woningen, rijwoningen en vrijstaande woningen, een buurtje van in totaal 64 woningen verdeeld in twee fases.​​

  • Gasloos, energiezuinig en mét zonnepanelen
  • Mix van 2^1 kap woningen en rijwoningen en twee vrijstaande woningen
  • In de omgeving veel groen, fraaie natuurgebieden en volop watersportmogelijkheden
  • Op loopafstand van de dorpskern
  • Uitstekend bereikbaar: 20 min naar Leeuwarden, 15 minuten naar Dokkum of Drachten

​​

Mooi Burgum

Groene waterrijke omgeving.


Meld je snel aan!


Meld je snel aan en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Mooi Burgum

Aanmelden